当前位置: 首页 > 学生海外实习学习 > 项目介绍 > 正文
德国瑞文斯堡大学交流生项目
发布日期:2015-04-28 21:21:14   来源:国际交流处
 

 

合作院校:

德国瑞文斯堡大学 DHBW Ravensburg

项目介绍:

我校与瑞文斯堡大学从2005年开始在会展经济与管理本科的专业建设方面进行了合作。现我校已经与瑞文斯堡大学达成了交换生项目的合作备忘录,实行学生互换、学分互认。瑞文斯堡合作教育大学的会展管理系主要采取委托培训的方式,以实践为导向,采取3个月在学校学习理论知识,3个月推荐到企业实习的教育模式,为会展机构培训专业的管理人才。

学习期限:

一学期;每年3-9月 

所涉学院:

经济管理学院、高职学院等

所涉专业:

会展专业、经济管理等

学生心得体会:

The biggest difference is language. We have to have classes by English. In any case it’s the second language, naturally there is obstacle during learning. So we have to work harder, especially oral English and the level we listen English, to catch up with teachers.

“I could receive a lot of information from calss discussions, such as how to develop advertising, design products as well as strategies for market share. Different from classroom teaching cramming, simulation games better play its own initiative, the other driven by the winning attitude, and actively take the initiative to learn, get information about business aspects of knowledge and information. ”

在德期间,经该校Stefan Luppold教授推荐,让我有机会在慕尼黑市Heilmaier Messe Design带薪实习四周。回国后,又继续在该公司在上海的分公司海勒展览展示公司实习,让我有机会学以致用。

——以上信息来源于该项目2013年交流生

 

分享到:
相关信息